Στην Κρήτη τα μέλη των φιλοζωικών σωματείων, προσπαθώντας με τις δικές τους δυνάμεις να βάλουν φρένο στα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος των απροστάτευτων ζώων, τα οποία μένουν ατιμώρητα, διοργανώνουν διαμαρτυρία στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά στις 19 Ιουνίου στις 11:00.

Οι διοργανωτές, έχοντας αντιμετωπίσει την αδιαφορία των «ανευθυνο-υπεύθυνων» φορέων των δήμων και του κράτους, θα παρουσιάσουν στο ποιο κεντρικό σημείο της πόλης τα μαρτύρια που υφίστανται τα ζώα.

Τα σκυλιά, κυρίως, περνούν όλη τη ζωή τους δεμένα με αλυσίδα μισού μέτρου, στα πλέον ακατάλληλα σημεία. Έχουν για σπιτάκι – από τα φιλεύσπλαχνα αφεντικά τους – σκουριασμένα βαρέλια, τσίγκους κ.ο.κ. τα οποία λειτουργούν ως ψυγείο τον χειμώνα και ως φούρνος, κάτω από τον καυτό ήλιο, το καλοκαίρι.

Οι διοργανωτές θα έχουν στήσει επίσης φωτογραφικό υλικό με τα ζώα που βρέθηκαν κρεμασμένα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Από τα μεγάφωνα θα ακούγονται ουρλιαχτά ζώων που υποφέρουν, ώστε, έστω και έτσι, κάποιοι να καταλάβουν ότι τα ζώα καταλαβαίνουν από πόνο, έχουν αισθήσεις και συναισθήματα! Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, η Νατάσα Μπομπολάκη από τον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», η Μαρία Χουστουλάκη από τον φιλοζωικό σύλλογο Ηράκλειου «Ζωφόρος», η Κορέντσα Βλαστού από το σωματείο «Φιλοζωική Κρήτης» και η Μαρία Παπαδάκη, από τον φιλοζωικό σύλλογο της Σητείας «Η Αλληλεγγύη», καλούν κάθε ευαισθητοποιημένο κάτοικο του νησιού να δώσει το παρών και να πει «φτάνει πια στην κακοποίηση».

Στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί, θα υπάρχουν κρουστά και τύμπανα. Θα αναγνωστούν χαιρετιστήρια φιλοζωικών φορέων και από το εξωτερικό.

Η πορεία θα σταματήσει έξω από καταστήματα που πωλούν ως εμπόρευμα μέσα σε βιτρίνες ζωάκια ράτσας.

Ποδηλάτες και Ι.Χ. θα φέρουν φωτογραφίες από τα κακοποιημένα ζώα καθώς επίσης και πανό με συνθήματα.

Η «λεβεντογέννα» Κρήτη, δυστυχώς, κρατάει τα σκήπτρα σε αυτού του είδους την εγκληματική συμπεριφορά, που καθόλου δεν αρέσει στους τουρίστες για τους οποίους, όλοι κόπτονται, επειδή φέρνουν ευρώ στον τόπο.


zougla

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά