Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε χθες η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου: “Η προστασία των ζώων”, κα Αναστασία Μπομπολάκη, η οποία κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία.
Οπως αναφέρει η κα Μπομπολάκη, πριν από τέσσερις ημέρες την επισκέφτηκε στο σπίτι της ένας μεγάλος σε ηλικία εθελοντής του Συλλόγου, ο οποίος έφερε έντονα σημάδια από ξύλο στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Της είπε ότι πήγε σε βενζινάδικο για να αφήσει ένα φυλλάδιο του Δήμου και το πρωτόκολλο ευζωίας της Ομοσπονδίας και τον χτύπησαν οι του βενζινάδικου στο πρόσωπο.
 
Στην Αστυνομία δεν ήθελε να πάει, γιατί φοβόταν μη του δημιουργήσουν και άλλο πρόβλημα αυτοί που είχαν το βενζινάδικο.
 
Στο σημείο αυτό η κα Μπομπολάκη προσθέτει ότι «η ίδια χθες πήγε να ψάξει ένα μεγαλόσωμο σκυλί που κυκλοφορούσε στην εθνικη οδό, δεν το βρήκε» και όπως λέει «σκέφτηκα να πάω στο βενζινάδικο για να δω τι συμβαίνει;».
Και συνεχίζει αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουσα:
 
«Είχα και δύο αδέσποτα στο αυτοκίνητό μου. Σταμάτησα το αυτοκίνητό μου πάνω στον δρόμο και μπήκα στην τεράστια αυλή του βενζινάδικου κατευθυνόμενη προς το γραφείο της επιχείρησης. Εκανα μία ερωτηση στον κύριο που καθόταν μέσα στο γραφείο, δηλαδή αν πριν λίγες ημέρες είχε πάει κάποιος κύριος να δώσει φυλλάδια για τα ζώα, μου απάντησε δεν ξέρω και έφυγα αμέσως. Κατευθύνθηκα στο αυτοκίνητό μου και μπήκα μέσα. Τότε ένας με ξυρισμένο κεφάλι, 30άρης περίπου, που έβαζε πριν βενζίνη μου έκανε νεύμα να μη φύγω. Πλησίασε το αυτοκίνητό μου, άνοιξε με βία την πόρτα του και τραβώντας με από τους ώμους με ανάγκασε να βγω έξω απο το αμάξι, παίρνοντας και τα κλειδιά  του αυτοκινήτου, που ήταν πάνω στη μίζα. Με ακούμπησε με την πλάτη πάνω στο αυτοκίνητό μου και άρχισε να με τραντάζει χτυπώντας με πάνω στο αμάξι».
 
Επίσης η κα Μπομπολάκη καταγγέλλει στην επιστολή της ότι στο άκουσμα ότι θα τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, ο ίδιος προσπάθησε να της πάρει το κινητό, ενώ την κατηγόρησε ότι μπήκε σε ξένη ιδιοκτησία και ότι έκανα δολιοφθορά στα λάστιχα, ποια λάστιχα δεν ξερω! Λίγο μετά της επιτέθηκε και ένας ακόμη άντρας, ηλικιωμένος, που έφτασε στο σημείο με μοτοσυκλέτα.
 
Καταλήγοντας η κα Μπομπολάκη μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Πήγα κλαίγοντας στην Αστυνομία, έδωσα την καταγγελία, ήρθαν τα κανάλια  -έγινε πρώτο θεμα στις μεσημεριανές ειδήσεις- μου έδωσαν χαρτί να πάω στον ιατροδικαστή. Πονούν τα πλευρά μου, αν ήταν καλοκαίρι θα μου τα είχαν σπάσει, αλλά φορούσα πουλόβερ και χοντρό μπουφάν και τη γλίτωσα», συμπληρώνει η ίδια.
 
Στο μεταξύ με άλλη ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος: “Η προστασία των ζώων” υποστηρίζει ότι τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου «απομακρύνθηκαν παράνομα από τον χώρο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων τέσσερα κουτάβια μαζί με τη μητέρα τους, τη Λίζα (φωτ.), όπως την έχουν ονομάσει. Τα κουτάβια (τρία θηλυκά και ένα αρσενικό) ήταν εμβολιασμένα και έφεραν microchip, καταχωρημένα στον Δήμο Χανίων. Η Λίζα, η οποία ζούσε στον χώρο του Θεραπευτηρίου όλη της τη ζωή και είχε αφεθεί να γεννήσει ήδη τέσσερις φορές, στειρώθηκε τον Δεκέμβριο με το πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και με πρωτοβουλία των μελών του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”. Για τα τέσσερα κουτάβια γινόταν προσπάθεια εδώ και καιρό μέσω του συλλόγου μας να δοθούν για υιοθεσία».
 
Στη συνέχεια ο σύλλογος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η “Λίζα”, επέστρεψε στους χώρους του Θεραπευτηρίου την Παρασκευή 31.01.», υποστηρίζει ότι «τα αδέσποτα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, τα οποία κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούν, αντιθέτως είναι πολύ αγαπητά στα παιδιά, εξοντώνονται σταδιακά και μεθοδικά». Καλεί δε τη Διοίκηση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Χανίων «να τηρεί τις διατάξεις του νόμου 4039/2012 για την προστασία των ζώων και να φροντίσει αφενός για την επαναφορά των τεσσάρων κουταβιών στον φυσικό τους χώρο (έως ότου δοθούν για υιοθεσία με συμβόλαιο υιοθεσίας, σύμφωνα με το νόμο)».
 
Τέλος, καλεί τη Διοίκηση του Θεραπευτηρίου να φροντίσει για τη σωστή φύλαξη του χώρου του, προκειμένου να εντοπίζονται οι πολίτες οι οποίοι εισέρχονται στον χώρο και εγκαταλείπουν ζώα, αλλά και αυτοί που παράνομα τα απομακρύνουν από εκεί».
 
 
 
haniotika-nea.gr

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά