Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του Δημοτικού κτηνιατρείου Λευκάδας.
Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, στειρώθηκαν 29 σκυλιά και 100 γάτες. Εμβολιάστηκαν 66 ζώα. Έγινε ηλεκτρονική ταυτοποίηση σε 167 ζώα και πραγματοποιήθηκε αιμοληψία σε όλα τα σκυλιά.
Τα σκυλιά και οι γάτες περισυλλέχθηκαν από όλες τις περιοχές του Δήμου Λευκάδας. Δώθηκε ιδιαίτερη προσοχή, να στειρωθούν, σημανθούν, αλλά κυρίως να εμβολιαστούν και να γίνει αιμοληψία για την διαπίστωση μεταδοτικών νόσων, στα σκυλιά που περιφέρονται στην μαρίνα, τριγύρω από το ΚΤΕΛ, τα σούπερ μάρκετ και το κέντρο της αγοράς, στον Αγ. Γάννη, την Γύρα, το Κάστρο.
 
 
Δημιουργήθηκε αρχείο αδέσποτων ζώων στον Δήμο Λευκάδας, με την βοήθεια του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας. Έγινε αναλυτική καταγραφή των ζώων. Δημιουργήθηκαν καρτέλλες με το ιατρικό ιστορικό και την φωτογραφία του κάθε ζώου. Υπάρχει αρχείο ζώων προς υιοθεσία, η οποία πραγματοποιείται μέσω πιστοποιητικών υιοθεσίας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες επίσημες υιοθεσίες. Τα αρχεία βρίσκονται στην διαδικασία της επεξεργασίας και σύντομα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.
 
Ο Δήμος Λευκάδας, η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων νήσων – παράρτημα Λευκάδας, το σωματείο ζωόφιλων Λευκάδας και η πενταμελής επιτροπή του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων, βρίσκονται σε στενή συνεργασία ώστε το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων του Δήμου Λευκάδας, να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών, των ζώων και της δημόσιας υγείας.
 
 
Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων του έτους 2014
 
Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με το σωματείο ζωόφιλων Λευκάδας για το τρέχον έτος 2014, ξεκίνησε πολύ δυναμικά και πολύ πιο οργανωμένα από την προηγούμενη χρονιά. 
Το Δημοτικό κτηνιατρείο εξοπλίστηκε καλύτερα, το σωματείο ζωόφιλων προμηθεύτηκε πολύ πιο ειδικό εξοπλισμό για την παγίδευση και αποθεραπεία των ζώων, πολύ περισσότεροι εθελοντές αυτήν την φορά, ανταποκρίθηκαν άριστα στα καθήκοντά που είχε αναλάβει ο καθένας. Η επιχείρηση ειχε επιτυχία λόγω του άψογου συντονισμού και επαγγελματισμού που επιδείχθηκε.
 
Ή ανάγκη ήταν επιτακτική οι στειρώσεις να γίνουν τον Ιανουάριο, πριν την εποχή σύλληψης και τεκνοποίησης των γατών. Δώθηκε  προτεραιότητα στον πληθυσμό γατών του Αγ. Νικήτα. Μία ομάδα ευαισθητοποιημένων κατοίκων του χωριού, βοήθησε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στην περισυλλογή όσο περισσότερων γατών σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το διήμερο 18 και 19 Ιανουαρίου του 2014 και πιο συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, στειρώθηκαν 58 γάτες  και 5 σκυλιά.  Τα ζώα εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν πριν επανατοποθετηθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.
 
Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις της Λευκάδας , τους ιδιώτες, το ΚΤΕΛ Λευκάδας Α.Ε., που συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος. 
 
Ευχαριστούμε  τους εθελοντές συμπολίτες μας που με όλη τους την ψυχή  συμμετείχαν στην επιχείρηση. Η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, ήταν πραγματικά συγκινητική.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να δηλώσετε συμμετοχή στο επόμενο πρόγραμμα στειρώσεων απευθυνθείτε στο τηλέφωνο : 2645360500
 
Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου.
 
 

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά