Αυτή είναι μια ερώτηση που για κάποιον λόγω, εν έτι 2013, συνεχίζεται να γίνεται ανάμεσα σε ανθρώπους με σκοπό… ποιος ξέρει ποιον; Μια ερώτηση, που πλέον ως γατομάνα (και έχοντας υπάρξει σκυλομάνα), βρίσκω ενοχλητική και κομματάκι ανούσια. Ο λόγος είναι απλός. 
 
Πέρα από το γεγονός ότι οι σκύλοι και οι γάτες είναι θηλαστικά και τετράποδα, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τα ενώνει. Μιλάμε για εκ διαμέτρου αντίθετα και διαφορετικά ζώα. 
 
Η αλήθεια είναι πως ανάλογα με την ανθρώπινη προσωπικότητα συνήθως ταιριάζει κάποιο συγκεκριμένο είδος (σκύλος ή γάτα) και μερικές φορές και εκεί ακόμα υπάρχει θέμα καθώς σκυλί με σκυλί διαφέρει, αλλά και γάτα με γάτα.
 
Όταν πήραμε την απόφαση να υιοθετήσουμε ένα τετράποδο, είχαμε πει να βάλουμε μέσα στο σπίτι ένα μικρόσωμο σκυλάκι και ένα γατάκι. Όμως επειδή ο Αδαμάκος ήρθε πρώτος και επειδή μας έψησε το ψάρι στα χείλη μέχρι να αλληλοσυνηθιστούμε, η ιδέα για σκύλο απλά εξαφανίστηκε από το μυαλό μας. Ξαφνικά, δύο δηλωμένοι «σκυλόφιλοι» έπρεπε να συνηθίσουν και να προσαρμοστούν με ένα γάτο. Και είχαμε ακούσει πολλά για τα γατιά. 
 
«Δεν δένονται με τους ιδιοκτήτες τους.»
 
«Είναι τεμπέλικα.»
 
«Είναι ανεξάρτητα.» 
 
«Έχουν μόνο απαιτήσεις.»
 
Μην μου πείτε ότι δεν έχετε ακούσει κι εσείς παρόμοια.Σε αντίθεση με αυτά που περιμέναμε, ο Αδάμ μας απέδειξε ότι υπάρχει ένα ακόμη είδος κατοικιδίου για το οποίο οι γνώσεις μας είναι ελάχιστες. Ακόμα και η επιστήμη δεν έχει 
προλάβει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. 
 
Το είδος αυτό είναι το γατόσκυλο. Είναι η γάτα, που μοιάζει με γάτα, αλλά δεν συμπεριφέρεται σαν γάτα. Συμπεριφέρεται σαν σκύλος! Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα.
 
1) Ο Αδάμ παίζει fetch. Το fetch (ελληνιστί «πάω και φέρνω», «προσκομίζω») είναι ένα παιχνίδι το οποίο παίζουν τα σκυλιά. Ρίχνεις την μπάλα κι αυτά τρέχουν σαν τρελά να την πιάσουν και να την φέρουν πίσω. Ανακαλύψαμε από πολύ νωρίς πως ο Αδάμ ξέρει να παίζει fetch. Ρίχναμε καλαμάκια και ξυλάκια μακριά για να πάει να τα πιάσει και να παίξει και αυτός τα έφερνε πάντα πίσω.
 
2) Μας ακολουθεί παντού στο σπίτι. Ξέρετε την τάση των σκυλιών να γίνονται η «ουρά» των αφεντικών τους. Ε, ο Αδάμ είναι κάπως έτσι. Πάει παντού, αρκεί να είμαστε κι εμείς εκεί. Ακόμα και όταν βγαίνουμε στο μπαλκόνι (ο Αδάμ φοβάται να βγαίνει έξω) κάθεται από την εσωτερική πλευρά της μπαλκονόπορτας και νιαουρίζει με παράπονο για να μπούμε και πάλι μέσα.
 
3) Τρέχει να μας προϋπαντήσει όταν μπαίνουμε μέσα στο σπίτι. Δεν το κάνει πάντα, αλλά το κάνει πολύ συχνά. Σίγουρα δεν κουνάει την ουρά από την χαρά του, απλά παίρνει την στάση «χαίρομαι που ήρθες» και περιμένει να τον χαϊδέψουμε.
 
Αν λοιπόν δεν ξέρετε τι να προτιμήσετε και αγαπάτε και τα δύο είδη πολύ, ή αν θέλετε μια γατούλα αλλά φοβάστε ότι δεν θα μπορείτε να «συνεννοηθείτε» μαζί της, προτιμήστε ένα γατόσκυλο! Η καλύτερη λύση!

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά