Ο Κολοβός ήταν ένας μικρός άγγελος. Όμως είχε την ατυχία να γεννηθεί σκύλος στην Ελλάδα. 

Κάποιος "καλός άνθρωπος" πριν απο μερικά χρόνια τον πέταξε στη γειτονιά μας, όσο ήταν κουτάβι ακόμα. Ο Κολοβός τότε δεν είχε όνομα. Ήταν ακόμα ένα αδέσποτο σκυλί.

Όμως βρήκε αγάπη απο την Ιωάννα, την Λουκία και την οικογένειά τους. Αυτοί του έδιναν φαγητό, φάρμακα και τον προστάτευαν όσο μπορούσαν απο τα κακά του κόσμου. Και ο Κολοβός ανταπέδιδε αυτή την αγάπη, όχι μόνο στη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά σε όλη τη γειτονιά. Με το βροντερό γαύγισμα και την επιβλητική του παρουσία έδιωχνε κάθε επίδοξο κλέφτη ή εγκληματία.

Ήταν τόσο αγαθή ψυχή όμως, που ποτέ δεν δάγκωσε κανέναν. Ούτε καν αυτούς που κάποτε σήκωσαν λοστούς και μπαστούνια και τον χτύπησαν. Ο Κολοβός, εκτός απο φύλακας-άγγελος ήταν και σκύλος. Ναί, πολλές φορές έκανε φασαρία. Ναί, πολύ συχνά κυνηγούσε μηχανάκια. Ναί, κάποιες φορές μπορεί να είχε γρυλίσει προειδοποιητικά σε όσους του είχαν κάνει κακό, αλλά μέχρι εκεί. Η πραγματικά σκυλίσια του καρδιά δεν του επέτρεπε να δαγκώσει άνθρωπο.

Για αρκετά χρόνια φοβόταν τους ανθρώπους που δεν ήξερε και κρυβόταν. Και καλά έκανε τελικά. Τον τελευταίο χρόνο ξεθάρρεψε και πλησίαζε αθώα οποιονδήποτε, γνωστο ή άγνωστο, του επέτρεπε να πλησιάσει. Το πιθανότερο είναι πως πλήρωσε αυτή την αθωότητα με τη ζωή του, γιατί είναι πολύ πιθανόν πως ο δολοφόνος τον τάισε το δηλητήριο με το ίδιο του το χέρι.

Τώρα αυτό το πραγματικά αθώο και γλυκό πλάσμα είναι νεκρό. Και ο δολοφόνος του κοιμάται ήσυχος και ευχαριστημένος, γιατί θεωρεί οτι εξετέλεσε το καθήκον του. Όμως υπάρχει δικαιοσύνη, και δεν μιλάω μόνο για τον νόμο. Κολοβάκο μου αντίο και καλή ξεκούραση. Αυτός ο κόσμος δεν ήταν αντάξιός σου, ούτως ή άλλως.


Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά