Αγαπάω την τέχνη της φωτογραφίας. Εδώ και πολλά χρόνια. Ξοδεύω αρκετό χρόνο βγάζοντας φωτογραφίες, αλλά και θαυμάζοντας τα μικρά (ή μεγάλα) αριστουργήματα που τράβηξαν άλλοι «συνάδελφοι». Μου αρέσει να βλέπω και τις φωτογραφίες από κατοικίδια που ανεβάζουν στο διαδίκτυο φίλοι και γνωστοί. 
 
Πολλές φορές καθώς βλέπω μία φωτογραφία βγαίνει και ένα «αααα»… αυτό βέβαια δεν είναι πάντα επιφώνημα θαυμασμού… 
 
Σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας κάποιες ιδέες για να γίνουν οι φωτογραφίες των κατοικιδίων σας τέτοιες, που τα «αααα» που θα ακούγονται, να είναι τουλάχιστον ως επί το πλείστον, θετικά!
 
1) Γνωρίστε την φωτογραφική σας μηχανή. Δεν έχει σημασία αν τραβάτε από το κινητό, από μια μικρή ψηφιακή μηχανή ή από μία μεγάλη dslr που φοράει πάνω τον ακριβότερο φακό! Αν δεν ξέρετε τις ιδιότητες του εργαλείου σας, οι καλές φωτογραφίες θα βγαίνουν μάλλον «κατά τύχη»...
 
2) Δείτε αν το κατοικίδιό σας φοβάται την φωτογραφική μηχανή. Κάποια ζώα φοβούνται τον ήχο που κάνει το κλείστρο ή το έντονο φως από το φλας. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, θα πρέπει το ζώο να αισθανθεί άνετα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να το ζαλίζετε με πολλές λήψεις, αλλά με μία-δύο λήψεις κάθε φορά, μέχρι να συνηθίσει. Κατά προτίμηση, φωτογραφίζετε μέρα για να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε φλας.
 
3) Προσέξτε την ανατομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κατοικιδίου σας. Για παράδειγμα: Κατά γενική ομολογία, ο Αδάμ έχει ιδιαίτερα τριγωνικό κεφάλι και μεγάλα πράσινα μάτια. Θα πρέπει λοιπόν, όταν φωτογραφίζω τον Αδάμ, να προσπαθώ να τον κάνω να μην φαίνεται σαν εξωγήινος. Ήδη κάποιοι τον φοβούνται για τα μεγάλα του μάτια, ας μην κάνουμε τα πράγματα χειρότερα! 
 
4) Κάντε την φωτογραφική μηχανή αόρατη! Με άλλα λόγια, αποσπάστε την προσοχή του ζώου με κάποιο παιχνίδι. Όταν θα έχει απορροφηθεί, τραβήξτε τις φωτογραφίες που θέλετε. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν θέλετε να βγάλετε το ζώο εν κινήσει. Αν δεν είστε εξοικειωμένος ζητήστε βοήθεια από κάποιον να απασχολεί το ζώο όσο εσείς το φωτογραφίζετε. Αν δεν είναι αυτό εφικτό, στο ένα χέρι η φωτογραφική μηχανή, στο άλλο χέρι το παιχνίδι και … εμπρός!
 
5) Σε κάποιες φωτογραφικές μηχανές υπάρχει η λειτουργία της πολλαπλής λήψης και αναλόγως την ταχύτητα της μηχανής, μπορείτε να έχετε πολλές λήψεις ανά λεπτό. 
 
Πιστεύω ότι αυτήν την λειτουργία θα την εκτιμήσετε δεόντως!
 
6) Όλες οι ώρες δεν είναι οι ίδιες. Ειδικά για τις γάτες. Νομίζω ότι αυτές οι δύο προτάσεις τα λένε όλα. 
 
7) Μην απογοητεύεστε. Μπορεί να μην βγαίνουν καλές οι φωτογραφίες και να είναι θέμα του κατοικιδίου σας (δεν θέλει, δεν κάθεται, είναι πολύ νευρικό) ή εσείς να μην μπορείτε να τραβήξετε τις λήψεις που θέλετε. Μην τα παρατάτε. Μετά από λίγη εξάσκηση θα σας φαίνεται παιχνιδάκι!!
 
Καλή επιτυχία!

 


Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά