Ένα τραγικό γεγονός συνέβη εδώ στη Θεσσαλονίκη. Θα το διαβάσατε φαντάζοµαι. Μιλάω για τον σκύλο που έπαθε ηλεκτροπληξία και έχασε τη ζωή του τόσο άδικα.
Προσωπικά δεν τον γνώριζα, αλλά µοιραζόµασταν και οι δύο την ίδια παραλία για τις βόλτες µας.
 
Σήµερα έµαθα και το όνοµά του. Ήταν ένα ντόπερµαν ονόµατι Νέρο.
 
Η παραλία της Θεσσαλονίκης είναι πολύ όµορφη. Μετά την ανάπλασή της έχει γίνει αγαπηµένος προορισµός για πολλούς θεσσαλονικείς και µπορεί κανείς να κάνει περίπατο, να κάτσει και να απολαύσει την υπέροχη θέα ή ακόµη και να πιει τον καφέ του. Μαζεύεται τελοσπάντων πολύς κόσµος καθηµερινά και φυσικά πολλοί σκύλοι βολτάρουν µε τα αφεντικά τους. 
 
Στο δρόµο υπάρχουν κάτι φώτα για να ανάβουν το βράδυ και να γίνεται η παραλία µας ακόµη πιο όµορφη. Όπου φώτα, όµως, υπάρχουν καλώδια και ρεύµα. Εκεί, λοιπόν, που περπατούσε ο Νέρο - ο σκύλος που έχασε τη ζωή του- υπήρχε, που λέτε, ένα από αυτά τα φώτα. Μόνο που το συγκεκριµένο φως, απ’ ό,τι µάθαµε κι εµείς, δεν είχε προστατευτικό κάλυµα και έλειπε και η λάµπα από µέσα. Το αποτέλεσµα ήταν να είναι εκτεθιµένο σε χιλιάδες ανυποψίαστους ανθρώπους και ζώα που θα
τύχαινε να περάσουν από την περιοχή.
 
Ο κλήρος έπεσε στον Νέρο και ο φίλος µας έφυγε τελείως ξαφνικά για να περάσει τη γέφυρα του Ουράνιου Τόξου. Για τους περισσότερους ίσως να µην τρέχει και τίποτα που χάθηκε άλλος ένας σκύλος. Για όλους εµάς όµως που νοιαζόµαστε και αισθανθήκαµε την απώλεια, κι ας µην τον γνωρίζαµε προσωπικά, γεννιούνται διάφορα ερωτήµατα που κάτι µου λέει πως θα µείνουν αναπάντητα για άλλη µια φορά…
 
Δεν πρέπει κάποιος να φροντίζει οι δηµόσιοι χώροι όπου κυκλοφορεί καθηµερινά τόσος κόσµος να είναι εκτός από όµορφοι και ασφαλείς; Στα σπίτια υπάρχουν ασφάλειες έτσι ώστε να πέσει το ρεύµα σε περίπτωση που γίνει βραχυκύκλωµα για κάποιον λόγο. Σε ολόκληρη παραλία δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να κλείσει το σύστηµα αυτόµατα, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο παρόµοιο περιστατικό; Εσείς οι άνθρωποι είστε τόσο έξυπνοι και ικανοί. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να µην σκεφτήκατε κάτι τέτοιο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας.
 
Ό,τι και να πούµε, βέβαια, χάθηκε άδικα µια ζωή. Μπορεί να µην ήταν ανθρώπινη, αλλά σίγουρα ήταν ανθρώπινο το λάθος. Λυπάµαι πάρα πολύ για τον Νέρο και εκ µέρους όλων των φίλων µου εύχοµαι να είναι ευτυχισµένος στο Ουράνιο Τόξο και να κρατήσει µόνο τις ευχάριστες αναµνήσεις.
 
Αντίο, φίλε µας. Ας ελπίσουµε ο θάνατός σου να αποτελέσει έστω την αφορµή να ευαισθητοποιηθούν οι αρµόδιοι και γίνει ο κόσµος λίγο πιο ασφαλής για όλους µας.

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά