Ο κτηνίατρος Περδικούρης Διονύσιος, DVM που συνεργάζεται εθελοντικά με το adespoto.gr και την στήλη Doctor's Help απαντά σε ερώτηση φιλόζωου αναγνώστη του adespoto.gr. 
Από Kώστα Λ.:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Η ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ 13 ΧΡΟΝΩΝ ΕΚΑΝΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΥΟΜΗΤΡΩΣΗ Κ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΝΕΦΡΩΝ 5.500 ΚΡΕΑΤΙΝΗΝΗ ΑΝ Κ ΠΕΡΠΑΤΑ-ΟΥΡΕΙ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΕΔΩ Κ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΤΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΖΩΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΧΕΙ Κ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαβάστε επίσης:
Πυομήτρα: Ο ύπουλος εχθρός της αστείρωτης σκυλίτσας ή γάτας

Ο κτηνίατρος, κ. Περδικούρης, απαντά:
 


Καλημέρα 
 Δυστυχώς με μια μέτρηση κρεατινίνης και την κλινική εικόνα μετά απο ένα χειρουργείο δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για την πρόγνωση. Μπορεί η πυομήτρα να έκανε στην σκυλίτσα σας μια οξεία νεφρική ανεπάρκεια πριν καν μπεί στο χειρουργείο και σύντομα να επανέλθει η λειτουργικότητα των νεφρών. Μπορεί να έχουμε ένα χρόνιο πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας και η πορεία να είναι φθίνουσα σιγά σιγά. Το σίγουρο είναι οτι η σκυλίτσα πρέπει να μένει ενυδατωμένη (συνήθως με τέτοιες τιμές βάζουμε ορό ακόμα και εάν πίνει νερό) και να διατρέφεται έστω και με το ζόρι (με σύριγγα σίτισης , πάστες βιταμινών). Γεγονός είναι πως την επομένη του χειρουργείου τα περισσότερα σκυλάκια δεν έχουν όρεξη, πόσο μάλλον αν είναι και καταπονημένοι οργανισμοί. Εσείς κάντε υπομονή, βοηθήστε την όσο μπορείτε και ο χρόνος (ή οι επαναληπτικές εξετάσεις) θα δείξει.
 

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά