Ο κτηνίατρος Περδικούρης Διονύσιος, DVM που συνεργάζεται εθελοντικά με το adespoto.gr και την στήλη Doctor's Help απαντά σε ερώτηση φιλόζωου αναγνώστη του adespoto.gr. 
Από Σταυρούλα:
 
καλημέρα
 θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ. έχω ένα θηλυκό 4 μηνών το οποίο σε λίγο λογικά θα αδιαθετήσει . σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να της κάνω στείρωση αλλά δυστυχώς επειδή υπάρχει και αρσενικό σκυλί στο σπίτι θα πρέπει να βρω μια λύση διότι δεν θέλω να ζευγαρώσει από τόσο μικρή .Συζήτησα με το γιατρό της για την ένεση που καθυστερεί την περίοδο και είναι αρνητικός . Δεδομένου πως το αρσενικό σκυλί είναι ήδη 15χρονών και δεν έχει πολλά χρόνια ακόμα , αν έκανα 3-4 ενέσεις στο θηλυκό θα μπορούσε να της προκάλέσει πυομήτρα μελλοντικά ?

Tα σχόλια του adespoto.gr:
Το αστείρωτο ζώο κινδυνεύει από πυομήτρα, καρκίνο μαστού, ψευδοκύηση και πολλά ακόμα.
Εχετε διαβάσει τα οφέλη που έχει η στείρωση για το  ζώο;
Το καλύτερο δώρο ευθύνης και αγάπης που μπορείτε να του κάνετε είναι η στείρωση του, μετά την πρώτη του περίοδο.
Ο κτηνίατρος σας καλώς κάνει και είναι αρνητικός, γιατί τα διάφορα αντισυλληπτικά σκύλων προκαλούν καρκίνους.
Δείτε εδώ:
και εδώ:
 


Ο κτηνίατρος, κ. Περδικούρης, απαντά:
 


Καλησπέρα
 Η αλήθεια είναι πως αν δεν έχετε σκοπό να ζευγαρώσετε τη σκυλίτσα η στείρωση είναι το καλύτερο για την υγεία της. Από ιατρικής άποψης μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.
Οι ενέσεις αναστολής του οίστρου πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή (πάνω από 2 διαδοχικές είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν παρενέργειες όπως πυομήτρα) καθώς επίσης αντενδείκνυνται ρητά για την αναστολή του πρώτου οίστρου.

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά