Η κυρία Εύη Μ. κοινοποίησε στο adespoto.gr την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στο Δήμο με την ελπίδα να βοηθήσει οποιοσδήποτε μπορεί από την περιοχή. ''Αγαπητοί κύριοι, Ονομάζομαι Ε. Μ. και τις ημέρες των Χριστουγέννων επισκέφθηκα με την οικογένειά μου την πανέμορφη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Στην περιοχή του φράγματος, στο σημείο όπου βρίσκονται τα τουριστικά περίπτερα που εμπορεύονται τοπικά προϊόντα, μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Δεν μπορώ να σας περιγράψω την αφάνταστη λύπη και στεναχώρια που αισθανθήκαμε και εμείς, τα παιδιά μας, και άλλοι επισκέπτες, όταν αντικρίσαμε το απάνθρωπο θέαμα με τα αδέσποτα σκυλάκια να περιφέρονται εξαθλιωμένα,μέσα στα χιόνια και ανάμεσα στα πούλμαν που κάθε στιγμή κινδύνευαν να τα σκοτώσουν. Θεωρώ ότι ήδη στο Δήμο σας γνωρίζετε το θέμα.

Τα καημένα τα ζώα ανεβοκατέβαιναν το δρόμο δίχως να ξέρουν που να πάνε, μερικά από αυτά είχαν απομακρυνθεί και απο το συγκεκριμένο σημείο με τα μαγαζιά και είχαν χαθεί στους χιονισμένους δρόμους, να πορεύονται ατελείωτα μέχρι να φτάσουν σε κάποιο σημείο που να μπορούν να σταματήσουν. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο απογοητευτική όταν είδαμε κάποιους από τους εμπόρους που είχαν τα κιόσκια να τα κλωτσούν! Αντί να τους δώσουν λίγο νερό και κάτι να φάνε, τα κακοποιούσαν περισσότερο σαν να μην έφτανε η κατάντια τους. Είναι αυτονόητο ότι χάσαμε κάθε διάθεση να αγοράσουμε οτιδήποτε με αυτήν τη συμπεριφορά τους. Μόνο μία κοπέλα στο τέλος του φράγματος προσπαθησε να τους προσφέρει λίγο φαγητό αλλά πως να βοηθήσει τόσα ζωντανά μέσα στο κρύο και στην εξαθλίωση που βρίσκονται!

Με αυτό το e-mail θέλω να παρακαλέσω τον Δήμαρχο του  Δήμου Λίμνης Πλαστήρα να φροντίσει τα συγκεκριμένα ζώα. Μάθαμε ότι κάποιος λαθρέμπορος ζώων τα άφησε στο φράγμα πριν από ένα μήνα περίπου και από τότε "ζουν" εκεί αργοπεθαίνοντας. Έαν μπορείτε να ειδοποιήσετε την φιλοζωική Καρδίτσας να τα περιθάλψει. Στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία με την φιλοζωική που είχε κάποια κοπέλα που διατηρεί κιόσκη στο φράγμα, της είπαν ότι έχουν τόσα αδέσποτα που δε χωρούν άλλα. Εάν όμως ο Δήμος επικοινωνήσει, τότε η απάντηση ίσως είναι διαφορετική. Άλλωστε με τον νέο νόμο, οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα στην περιοχή τους και για τη χρηματοδότηση των φιλοζωικών συλλόγων.

Από δικής μου πλευράς, θα προωθήσω το e-mail σε φιλοζωικούς συλλόγους και σε όποιον πιστεύω ότι μπορεί να παρέμβει διότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ελπίζοντας αυτό το e-mail να πέσει στα χέρια κάποιου ευαίσθητου ανθρώπου με ενδιαφέρον για το καλό του τόπου μας''.Αdespoto.gr


Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά