Γειά σας,
ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται σε περίπτωση που σε δαγκώσει σκύλος   στο δρόμο. Για να είμαι συγκεκριμένη. Προχθές το βράδυ γύριζε με το παπί ο  αντρας μου από το γραφείο σπίτι και στο Γέρακα ένας σκύλος τον   δάγκωσε στο πόδι.

Επειδή τον βλέπει συνέχεια εκεί και φοράει   λουράκι πήγα χθες και ρωτώντας έμαθα ότι είναι αδέσποτο, που το   προσέχουν οι γείτονες και μάλιστα μια κυρία που δουλεύει σε   κτηνιατρείο του έχει κάνει όλα τα εμβόλια, οπότε δεν υπάρχει   πρόβλημα για το δάγκωμα. Το πρόβλημα είναι ότι κυνηγάει τα μηχανάκια ενώ με τους πεζούς   είναι φιλικός (τουλάχιστον σε μένα ήταν). Θα γκρεμοτσακιστεί κανείς  χριστιανός και δεν θα ξέρει τί έγινε. Ίσως κάποιος τον έχει  χτυπήσει, δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει.
Τι μπορούμε να κάνουμε;

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την απάντηση σας.

Μαρία Παγουλάτου
Γεωλόγος
 

Αγαπητή κυρία Παγουλάτου,

κανονικά ο άντρας σας θα έπρεπε-αν η πληγή είναι βαθιά και με αίμα- να κάνει αντιτετανικό ορό. Παρότι είναι καλυμμένος εφ όσον το σκυλί είναι εμβολιασμένο,γίνεται προληπτικά και ο ορός.Αυτό όμως γίνεται επιτόπου,οπότε τώρα δεν έχει νόημα.

Ελπίζουμε να βάλατε οινόπνευμα και betadine για απολύμανση,γιατί το στόμα των ζώων έχει πολλά μικρόβια και άσχετα αν είναι εμβολιασμένα ή όχι,μπορούν να μεταδώσουν κάτι από το στόμα τους. (Τα εμβόλια καλύπτουν ασθένεις,όπως η λύσσα.) Παρόλαυτα δεν θεωρούμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα,εφ όσον είναι ένα υγιές σκυλί. Τώρα,όσον αφορά στο πρόβλημα ότι κυνηγά μηχανάκια,δυστυχώς είναι φοβία των περισσότερων αδέσποτων καθώς έχουν φάει...ουκ ολίγες κλωτσιές στη ζωή τους από οδηγούς ποδηλάτων και μηχανών.Η μόνη λύση είναι να ελαττώνουν ταχύτητα οι οδηγοί,καθώς ένα ελεύθερο σκυλί δε μπορεί ούτε να εκπαιδευτεί ούτε να του μάθουμε να σταματήσει να το κάνει...Είναι μια κακιά συνήθεια.

Θα προτείναμε να μιλήσετε με την κτηνίατρο που τον εμβολίασε και που πιθανόν ξέρει το χαρακτήρα του και αν το κρίνει κατάλληλο για να ζήσει σε σπίτι,είτε σε κήπο,είτε μέσα,να μας στείλλετε φωτογραφίες του,πληροφορίες(πχ ράτσα ή ηλικία) και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να του βρούμε ένα σπίτι.

Φιλικά
Κλειάννα Μαλαματίνα
Διαχείριση Adespoto.gr

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά