Ο κτηνίατρος Περδικούρης Διονύσιος, DVM που συνεργάζεται εθελοντικά με το adespoto.gr και την στήλη Doctor's Help απαντά σε ερώτηση φιλόζωης αναγνώστριας του adespoto.gr.

Νίκη

Ένα αδέσποτο γατάκι έχει τα μάτια του κλειστα.Εβαλα χαμομήλι στα μάτια του και έχουν ανοίξει λίγο, αλλά ακόμα δεν βλέπει και υπάρχει πύον στα ματια.Τι άλλο πρέπει να κάνω;Σε κτηνιατρο μου ειναι δυσκολο να παω αν πληρωσω 50 ευρω επισκεψη και τα φαρμακα.Ξερετε τι φαρμακο θα μπορουσα να του αγορασω συμφωνα με αυτη την κλινικη εικονα?
 

Καλημέρα,
 Ονομάζομαι Περδικούρης Διονύσης και είμαι ο κτηνίατρος που συνεργάζεται με το adespoto.gr. Αρχικά εάν το γατάκι είναι πολύ μικρό (κάτω από 10 ημερών) δεν προσπαθούμε να του ανοίξουμε τα βλέφαρα. Επίσης αποφεύγουμε το χαμομήλι και τα λοιπά "εμπειρικά σκευάσματα" γιατί υπάρχει η πιθανότητα ερεθισμού, το καλύτερο για να καθαρίσουμε τα βλέφαρα από τις εκκρίσεις είναι ο φυσιολογικός ορός.

 Στο θέμα μας τώρα ,και με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει το γατάκι χωρίς να το δει κάποιος συνάδελφος, θα συνιστούσα μετά την απομάκρυνση των εκκρίσεων να βάζετε από μια σταγόνα κολλύριο tobrex στο κάθε μάτι 2 φορές την ημέρα τουλάχιστον για 5 ημέρες. Επίσης σε περίπτωση που έχει και αναπνευστικά συμπτώματα μια δοκιμασμένη αγωγή είναι το σιρόπι vibramycin. Αν μέσα σε 2 ημέρες δεν δείτε, έστω και μικρή, ανταπόκριση φοβάμαι οτι δεν θα αποφύγετε την επίσκεψη.

  Έχετε επίσης υπ'όψιν ότι σχεδόν πάντα οι κερατοεπιπεφυκίτιδες στα γατάκια μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό, οπότε όταν θα ξεπεράσει το πρόβλημα θα πρέπει να κανονίσετε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο. Για οποιαδήποτε απορία είμαι στη διάθεσή σας. Το ποσό που αναφέρατε για επίσκεψη μου φαίνεται υπερβολικό.
                                                                                                                                                                                 Η Νίκη λέει:

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: ΝΙΚΗ ♥ ....
Ημερομηνία: 2 Νοεμβρίου 2011 7:59 μ.μ.
Θέμα: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!
Προς: mail.adespoto@gmail.com


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλες σας!!Με βοηθήσατε πολύ η ομάδα του Adespoto.gr και ο κτηνιατρος!!


Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά