Το πρώτο email για το θέμα έφθασε στο adespoto.gr τον Απρίλιο του 2011 ενώ τελικά τον Ιούλιο του 2011 το Δημοτικό Κυνοκομείο της Χαλκίδας έμεινε πράγματι χωρίς κτηνίατρο. Σήμερα, 3 μήνες μετά λένε οι εθελοντές δεν υπάρχει κτηνίατρος για να φροντίσει και κυρίως να στειρώσει τα αδέσποτα ζώα. Ένα ακόμα κυνοκομείο - άσυλο που αρκείται στο να εγκλωβίζει τα ζώα σε κλουβιά αντί να τα στειρώνει, να τα δίνει για υιοθεσία ή έστω να τα αφήνει και πάλι στειρωμένα εκεί που βρέθηκαν, όπως ορίζει ο νόμος.
Οι εθελοντές του Κυνοκομείου μάλιστα έχουν τονίσει πολλές φορές ότι το δημοτικό ''κυνοκομείο'' της Χαλκίδας δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός κυνοκομείου που να λειτουργεί σωστά, θέμα που έχουμε αναδείξει και μέσα από το adespoto.gr. Παρά τις καλές προθέσεις και των αγώνα όσων φροντίζουν τα ζώα, τα κλουβιά είναι άκρως ακατάλληλα και απέχουν πολύ από αυτά που ορίζει ο σχετικός νόμος, ο οποίος και προβλέπει εσωτερικά δωμάτια και προαύλια σε κάθε κλουβί...
Δείτε το video, από προηγούμενη διαμαρτρία, του Ζωόφιλου συλλόγου Χαλκίδας που πλέον όμως βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τους εθελοντές, κατά περίεργο τρόπο!

Video from Adespoto.tv.


''Από αρχές Ιουνίου όπου έληξε η σύμβαση της κτηνιάτρου μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κτηνίατρος στο κυνοκομειο. Αυτό καθιστά αδύνατη την σωστή περίθαλψη και φροντίδα όχι μόνο των σκυλιών που βρίσκονται στο κυνοκομειο αλλά και όλων των αδέσποτων στη Χαλκίδα και στις γύρω περιοχές, καθώς η ευθύνη του δημοτικού κυνοκομειου είναι περίθαλψη τραυματισμένων αδέσποτων, οι στειρώσεις, οι αποπαρασιτωσεις και τα εμβόλια και τέλος η επανένταξη τους.

Επίσης, σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να υπάρχει κτηνίατρος στο κυνοκομειο μέσα σε 15 μέρες μετά το τέλος της σύμβασης του προηγούμενου κτηνιάτρου. Ο δήμος έχει ενημερωθεί για την κατάσταση από την νομαρχία από την πρώτη στιγμή'', αναφέρουν οι εθελοντές.

Ακόμα προσθέτουν: Εμείς σαν εθελοντές και φιλόζωοι αναρωτιόμαστε πόσα ακόμα αδέσποτα θα τριγυρνούν στους δρόμους χωρίς την απαραίτητη φροντίδα, πόσα από αυτά θα επιβιώσουν, ποσό ακόμα θα αυξηθεί ο αριθμός τους διότι ότι δεν στειρώνονται ,πόσα από εκείνα που βρίσκονται ήδη στο κυνοκομειο έχουν την σωστή περίθαλψη και πότε ο δήμος θα προσλάβει κάποιον κτηνίατρο.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας, Θεόδωρος Γιαννούκος ανακοίνωσε έναν αριθμό επικοινωνίας στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν τα παράπονα τους για το κυνοκομειο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση!!


 Tο τηλέφωνο παραπόνων ή απλά έκφρασης αποριών είναι : 6980552181. Επίσης μπορείτε να στείλετε email στα contact@0932.syzefxis.gov.gr, aitimataPoliton@dimos-xalkideon.gr

Adespoto.gr


 

 Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά