Απίστευτες σκηνές φρίκης έζησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Μοιρών σήμερα, όταν μετέβησαν στον χώρο, όπου μαρτύρησαν τα 30 ζώα του σχιζοφρενή(?) δολοφόνου εκπαιδευτή.

 Έναν ξύλινο σταυρό ύψους έξι μέτρων και τριγύρω στοιβαγμένα πτώματα σκύλων που σφαγιάστηκαν σε διαφορετικές περιόδους αντίκρισαν οι δύο εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος
Μόλις το  adespoto.gr δημοσιεύσε την φρικιαστική είδηση για τον εκπαιδευτή στην Κρήτη που σκότωσε τα 20 σκυλιά η  Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων ξεκίνησε έρευνα .

''Κατακρεουργημένα ζώα παντού', μας λέει η κ Νατάσα Μπομπολάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το adespoto.gr. ''είναι αδύνατο να πλησιάσει κανείς δίχως μάσκα  λόγω της εμετικής  δυσοσμίας που υπάρχει σε όλο τον χώρο''.
 
Τόπος μαρτυρίου για τόσα  ζώα. Επιτακτική είναι η ανάγκη το κράτος να θεσπίσει προυποθέσεις  για την άσκηση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή, προσθέτει η κ. Μπομπολάκη.
 
Το χειρότερο όμως από όλα είναι  ότι υπήρχαν ''ζωντανά'' 3  ακόμη σκυλιά σε κωματώδη κατάσταση, τα οποία οι αστυνομικοί  δυστυχώς  δεν τόλμησαν να πάρουν μαζί τους προκειμένου να γινει προσπάθεια μήπως και σωθούν.
 
Παραμένουν εκεί ακόμη, σκιές του εαυτού τους .
 
Oμάδα εθελοντών από την ΜΚΟ Ζωφόρος του Ηρακλείου πήγε στο σημείο στις 16/9. Το θέαμα που αντίκρυσαν ήταν δεκάδες ζώα κρεμάσμενα σε δέντρα, διάσπαρτα στον χώρο. Οι εθελοντές δεν κατάφεραν να πιάσουν τα 3 ζωντανά σκυλιά. Είναι ελεύθερα στο βουνό, φοβισμένα από τα μαρτύρια που πέρασαν, έχασαν πλέον την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους. Στοιβαγμένα πτώματα σκύλων γύρω από έναν ξύλινο σταυρό! Οι εθελοντές έκαναν λόγο για κρεματόριο.

Δύο βοσκοί της περιοχής κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς αυτούς, τρέποντας τους σε φυγή! Γιατί άραγε; Μήπως συμμετείχαν στο έγκλημα;   Στο σημείο έφθασε ο αντιδήμαρχος και ο κτηνίατρος του Δήμου .

Σύμφωνα με πληροφορίες του adespoto.gr, ο χώρος του ''εκπαιδευτηρίου'' με το όνομα Η ΚΟΡΦΗ βρίσκεται 72 χλμ μακριά από το Ηράκλειο ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Ηρακλείου. Οι τελευταίες πληροφορίες μας (17/9) αποκαλύπτουν ότι 3 άτομα, μαζί με τον ''εκπαιδευτή'' πήγαιναν στο χώρο, ήξεραν, γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν για το έγκλημα αυτό!

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 18/9:
Το Σάββατο έκαψαν και έθαψαν τα πτώματα των ζώων ενώ διάσπαρτα στο χώρο υπήρχαν ζώα που έχουν και τα 4 πόδια τους δεμένα με σύρμα και είναι φιμωμένα με πλαστική ταινία, όχι μόνο εντός του περιφραγμένου χώρου 16 στρεμμάτων αλλά και εκτός του χώρου!!!

Για τα 3 ζωντανά σκυλιά  ο Αντιδήμαρχος επιβεβαίωσε πως ανήκουν στον πατέρα του Σ. του δράστη!!! ''Απλά η μάντρα τους είναι παρακάτω και γυρίζουν ελεύθερα'' είναι η απάντηση που πρέπει να καθησυχάσει τους φιλόζωους!

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΗΞΕΡΕ, ΕΒΛΕΠΕ, ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.

 


Μεμονωμένο περιστατικό λένε οι κάτοικοι...

Το θέμα έχει λήξει δηλώνει στην κάμερα του tvcreta.gr συγχωριανός του !!!

 

 
- - -
 
Έναν ξύλινο σταυρό ύψους έξι μέτρων και τριγύρω στοιβαγμένα πτώματα σκύλων που σφαγιάστηκαν σε διαφορετικές περιόδους αντίκρισαν οι δύο εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος, που πήγαν από το Ηράκλειο Κρήτης μέχρι το χωριό Σίβα (72 χλμ.) ώστε να δουν από κοντά την σχολή, που διατηρούσε ο 35χρονος ψυχοπαθής εκπαιδευτής και σφαγέας σκύλων, την οποία ονόμαζε Εκπαιδευτήριο Σκύλων «Η Κορφή».  

Οι εικόνες, που είδαν, δεν περιγράφονται, η μυρωδιά των περίπου 30 πτωμάτων των σκύλων σε αποσύνθεση, καλύπτει μια ακτίνα δύο χιλιομέτρων, περιμετρικά του κτήματος. Ζώα σφαγμένα με μαχαίρι, δεμένα, ένα φορούσε φίμωτρο, ένα άλλο ήταν σφιχτά δεμένο και το πρόσωπο του κολλημένο σχεδόν στον κορμό μιας ελιάς, ώστε να μην μπορεί να κινηθεί.

 Οι εθελοντές έκαναν λόγο για κρεματόριο. Και ενώ προσπαθούσαν να κοιμίσουν βάζοντας υπνωτικά φάρμακα στην τροφή για να πιάσουν τα τρία σκυλιά – που έχουν απομείνει εκεί, αλλά είναι σε άγρια κατάσταση – και περιφέρονται, τους απείλησαν δύο βοσκοί της περιοχής και τους ανάγκασαν να απομακρυνθούν, αφού φοβήθηκαν για τη ζωή τους.  

Το αν είναι συγγενικά πρόσωπα του δράστη δεν το γνωρίζουμε, όμως εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος του 35χρονου, ο οποίος είναι και χρήστης και έμπορος ναρκωτικών, ενδεχομένως οι βοσκοί κάτι να ήθελαν να κρύψουν.  Νωρίτερα σήμερα ο διοικητής του Α.Τ. Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννης Λιανδράκης μαζί με αστυνομικούς πήγε στο κτήμα – το οποίο περιλαμβάνει και την κατοικία του δράστη – και έμεινε άναυδος από την φρίκη και την αηδία.

Η καταγγελία ήταν τελικά αληθής!

 Με αρκετή καθυστέρηση και σχετική απροθυμία η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη – και μόνο αφού δημοσιογράφος του adespoto.gr την ενόχλησε – προκειμένου να βοηθήσει με τις υπηρεσίες του δήμου, έστειλε τελικά έναν κτηνίατρο και έναν αντιδήμαρχο επί τόπου.


Ο εγκλεισμός του έγινε επειδή – σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του γιατρού και της οικογένεια του – πάσχει από βαριάς μορφής σχιζοφρένεια. Θεωρεί ότι είναι ο Μεσσίας και πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς για να προφυλάξουν και εκείνον και τους συνανθρώπους του, και αφού στο μεταξύ είχε σφαγιάσει δεκάδες ζώα, ζήτησαν από τον εισαγγελέα να διατάξει την εισαγωγή του στο ψυχιατρικό ίδρυμα.
 - - -


Το θέμα κάνει ήδη το γύρo του κόσμου και για ακόμα μία φορά η χώρα μας πρωτοστατεί σε κακοποιήσεις ζώων:

Horrifying Dog Massacre in Heraclion, Crete


Butchered dogs were hanging from the trees in the small town of Moires in Heraclion, Crete. Police officers found 20 unfortunate animals having suffered in the hands of their killer-trainer. As soon as the news of the dogs’ abuse was published by adespoto.gr, the Pan-Hellenic Coordination Committee of Animal Welfare Organizations ordered the immediate research of the abuse case. Policemen descriptions of the place were horrifying. The dogs had been cruelly killed, hanged from different trees around the place and it was impossible to go anywhere near them without a mask due to the stench of the carcasses. 3 of the dogs were still in a comatose situation when the police arrived. The case was handed over to Heraclion Attorney General.

http://greece.greekreporter.com/2011/09/16/horrifying-dog-massacre-in-heraclion-in-crete/


- - -

''Ούτως ή άλλως σε χιλιάδες  ζώα ασκείται έντονη βία, με πνίχτες, με άλλα όργανα, προκειμένου να " πειθαρχήσουν" τα ζώα , να τα καταβάλουν ώστε να εκτελούν ο, τι τα διατάζει ο " εκπαιδευτής"
 
Η εκπαίδευση του ζώου  ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται παρουσία του ιδιοκτήτη, να μην ασκέιται κανενός είδους βία , αλλά  με την μέθοδο της επιβράβευσης το σκυλί να μπορεί με την θελησή του να εκτελεί κάποιες  εντολές.
 
Η θετική εκαίδευση είναι η λύση και οχι η δημιουργία πόνου στο ζώο για να γίνεται υποχείριο στις ανθρώπινες εντολές. 
 
Το Υπουργείο ας λάβει ΑΜΕΣΑ  μέτρα  ακόμη και με  έκδοση Υπουργικής Απόφασης  και να θεσπίσει τις προυποθέσεις για την άσκηση του  επαγέλματος του  εκπαιδευτή.
 
Τόσο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  όσο και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα προσόντα  που π΄ρπει να διαθέτει ενας εκπαιδευτής όσο και τις προυπο΄θεσεις για να πάρεια ΑΔΕΙΑ  εκαπιδευτή από  κρατικές αρχές.''
 
Αναστασία Μπομπολάκη

 

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά