Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε στην καταγγελία για τα δύο άλογα που βρήκαν τραγικό θάνατο από θερμοπληξία στο γκαράζ του πλοίου ''Μυτιλήνη'', αν και αναπάντητο παραμένει το ποιός επέτρεψε αυτό το ταξίδι. Η ερώτηση στη Βουλή έγινε από τους βουλευτές κ. Πλεύρη και κ. Γεωργιάδη. Δείτε την απάντηση του ΥΠΑΑΤ στο adespoto.gr.


ΑΘΗΝΑ 12/8/2011
ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ/ΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ


ΘΕΜΑ: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΥΟ ΑΛΟΓΩΝ

ΣΧΕΤ. ΕΡΩΤΗΣΗ: 19272/11-7-2011


Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Α. Πλεύρης, Α. Γεωργιάδης, σας πληροφορούμε τα εξής:

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με το αρ. πρωτ. 170251/13.07.2011 έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του (Δ/νση Κτηνιατρικής) ζήτησε από την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να διερευνήσει το περιστατικό του τραγικού θανάτου των δύο αλόγων, κατά τη μεταφορά τους από Πειραιά προς Μυτιλήνη,
με το πλοίο ''Μυτιλήνη'' καθώς και να εντοπισθούν τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και ο πλοίαρχος, οι οποίοι φέρουν ευθύνη για τη μη εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών μεταφοράς ζώων.

Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 2241/19.07.2011 έγγραφο της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο οποίο επισυνάπτεται η με ημερομηνία 8/7/2011 έκθεση, με τα ευρήματα του επιτόπιου ελέγχου που διενήργησαν ο Δ/ντής Κτηνιατρικής και η κτηνίατρος της ίδιας Δ/νσης, προκύπτει από την κλινική εικόνα των ζώων (έντονη εφίδρωση, αφυδάτωση, διευρυμένα ρουθούνια κλπ) ότι αυτά πέθαναν από θερμοπληξία και πιθανότατα από δηλητηρίαση από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων που βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης του οχήματος.

Η έκθεση αυτή, με το προαναφερόμενο έγγραφο, απεστάλη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, για να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των ποινικών κυρώσεων του Ν.1197/81 ''Περί Προστασίας των Ζώων'' στον πλοίαρχο του πλοίου, το λοστρόμο και τον ιδιοκτήτη των ζώων.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ι.ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ
 Η είδηση για το θάνατο των δύο αλόγων που δημοσιεύσαμε στο adespoto.gr αναδείχτηκε από το LesvosNews.


Διαβάστε σχετικά: Μυτιλήνη: Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άλογα που μεταφέρθηκαν στο γκαράζ του πλοίου
Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά