Εχθές το απόγευμα ακόμα ένα σκυλί δηλητηριάστηκε σε σπίτι το απόγευμα στην περιοχή της νέας Σελεύκειας. Το περιστατικό δυστυχώς δεν έγινε αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να έχουμε το βάναυσο και άδικο θάνατο του σκυλιού. Είναι πλέον κλασικό φαινόμενο στη χώρα μας και πόσο μάλλον στην επαρχία ότι σαν λαός δεν αγαπάμε τα ζωντανά (εκτός από αυτά που προορίζονται για σφάξιμο και φάγωμα).

Ακόμα και επικήρυξη 500 ευρώ όπως δημοσιεύσαμε στο adespoto.gr υπήρξε στην Ηγουμενίτσα για τις φόλες που έπεσαν σε αδέσποτα, όμως οι δολοφόνοι συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι.

Είναι άδικο και πόσο μάλλον απάνθρωπο να συμπεριφέροντε έτσι μερικά άτομα. Ίσως δεν έχουν καταλάβει ότι σκοτονωντας ένα σκυλί, είναι ακριβώς σαν να σκοτώνεις έναν άνθρωπο. Ναι οκ σας ξύπνησε διότι φιλάει το χώρο του (βλέπετε είναι μαθημένος για φύλακας), η ακόμα σας γαύγισε γιατί το πειράξατε (βλέπετε και πάλι είναι μαθημένος να κάνει το φύλακα), όπως και να έχει δεν σας έδωσε κανείς το δικαίωμα να πράξετε με αυτόν τον τρόπο.

Ρίχνουνε μια φόλα και το λύσανε το πρόβλημα.

Δεν είναι κακό κάποιος να μην συμπαθεί τα σκυλιά και τις γάτες , αλλά δεν μπορεί να γίνετε δολοφόνος με το έτσι θέλω. Κάποιοι επειδή νομίζουν ότι η περιοχή όπου κατοικούν είναι τσιφλίκι τους και δεν γουστάρουν τα σκυλιά, άλλοι γιατί δεν μπορούν να βλάψουν τα αφεντικά τους με άλλο τρόπο, βρίσκουν αυτόν τον «εύκολο» και απάνθρωπο τρόπο.

Εύκολο? Ποσό εύκολο είναι άραγε να σκοτώνεις έναν άνθρωπο? Εμείς δεν θα το μάθουμε ποτέ και δεν το θέλουμε. Δεν χρειάζεται να είσαι φιλόζωος για να μην βλάψεις ένα ζωντανό, απλά πρέπει να είσαι άνθρωπος.

"Η φόλα είναι το όπλο πολλών φαύλων, που συνηθίζουν να τη χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως εναντίον του αναίτιου σκύλου, ως επί το πλείστον για να τιμωρήσουν ψυχικά και να ζημιώσουν υλικά τούς συνανθρώπους τους".

Ε-igoumenitsa

 

Διαβάστε σχετικά: Ηγουμενίτσα : Φόλες σε Λαδοχώρι και Γραικοχώρι. 4 σκυλια νεκρά


Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά