ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ,

 
Εδώ και λίγες ημέρες έχει βρει καταφύγιο στο χαλί της πολυκατοικίας μας ένα σκυλάκι,όχι κακοζωισμένο (έχει πυκνό τρίχωμα, περπατάει ζωηρά έχει ενέργεια), αλλά πάρα πολύ τρομαγμένο. Εχω κάνει πολλές προσπάθειες να το προσεγγίσω, αλλά αυτό απομακρύνεται τρέχοντας.

Τις τελευταίες ημέρες του πηγαίνω φαγητό και τότε μόνο με αφήνει και το πλησιάζω κάνοντάς μου χαρές και με αφήνει και να το χαιδέψω. Μετά το τέλος όμως του φαγητού πάλι αρχίζει ο φόβος του. Αυτό που με ενθαρύνει είναι ότι πλέον δεν απομακρύνεται αλλά κάθεται από απόσταση ασφαλείας και με παρακολουθεί.

Με δεδομένο ότι χάσαμε τη Ντεπούλα μας, τη σκυλίτσα μας πριν ένα χρόνο μετά απο 17 χρόνια συμβίωσης έχουμε όλοι ανάγκη από μία νέα παρέα. Ισως λοιπόν αυτό το πλασματάκι να μας το έστειλε η Ντέπυ για διάδοχο.
 
Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω μήπω γνωρίζετε κάποιο 'τρυκ' για να νιώσει λίγο περισσότερο εμπιστοσύνη και να μας πλησιάσει 

Καλή χρονιά και πάλι .
Απάντηση

Καλή χρονιά!
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Παρακάτω είναι η απάντηση από την εκπαιδεύτρια με την οποία συνεργάζεται το adespoto.gr:

Αγαπητή φίλη Βένια, καλή χρονιά,

κι εγώ θα συμφωνήσω μάλλον ότι η σκυλίτσα σας σας έστειλε μια νέα παρεούλα για να γεμίσει το κενό στις καρδιές σας. Είναι καλό σημάδι το ότι πλέον δεν απομακρύνεται και σου κάνει χαρές και σε αφήνει να το χαιδέψεις. Εκμεταλλεύσου την ώρα του φαγητού και κάτσε λίγο πιο κει και μίλα του όσο τρώει, ήρεμα και καθησυχαστικά. Επίσης, πάρε λιχουδίτσες (π.χ. κομματάκια τυρί ή παριζάκι) και κάτσε σε απόσταση και άρχισε να πετάς προς το μέρος του (χαμηλά) ένα ένα κομμάτι και σιγά-σιγά (πολύ σταδιακά) θα μικραίνεις την απόσταση και θα το φέρνεις πιο κοντά σου. Μην βιαστείς να το ακουμπήσεις. Και να είσαι χαμηλωμένη και να μην το κοιτάς κατάματα, αλλά το σώμα σου να έχει μια μικρή κλίση προς το πλάι και να του μιλάς καθησυχαστικά. Είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα καταφέρεις αυτό που θέλεις. Το σκυλάκι είναι σίγουρα τρομαγμένο. Υποθέτω ότι κάποιος το άφησε και είναι "χαμένο" και φοβάται. Θέλει υπομονή. Δεν υπάρχει κάποιο "μαγικό τρικ" πέρα από την εδραίωση εμπιστοσύνης που πρέπει να καταφέρεις μαζί του. Δώσ' του χρόνο και επέμεινε! Μην εγκαταλείψεις.

ΜΦΧ,

Κατερίνα Χατζηγιάννη

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά