Μία θλιβερή εικόνα αντίκρυσαν οι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης όταν κλήθηκαν από το Λιμεναρχείο για να κατέβουν στο λιμάνι της πόλης. Μέσα στο γκαράζ του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» το οποίο είχε καταπλεύσει από τον Πειραιά κοίτονταν δύο άλογα νεκρά.
Η κατάστασή τους ήταν απερίγραπτη αφού τα δύο ζωντανά είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από θερμοπληξία!

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Μιχάλη Σασχαμάνογλου τα δύο ζωντανά πρέπει να βρήκαν εφιαλτικό θάνατο αφού οι συνθήκες διαμονής τους στο γκαράζ του πλοίου λόγω κυρίως των αποπνικτικών θερμοκρασιών ήταν αυστηρά ακατάλληλες και επικίνδυνες για τη ζωή τους.

Εκτός αυτού τα δύο άτυχα άλογα ταξίδευαν ασυνόδευτα και μάλλον δεν είχε φροντίσει κανείς ούτε να τα ταϊσει αλλά ούτε και να τα ποτίσει.

Φυσικό επακόλουθο ήταν λοιπόν να μην αντέξουν σε αυτές τις συνθήκες και να βρουν τραγικό τέλος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα δύο άλογα ήταν επαγγελματικών προδιαγραφών προέρχονταν από τον Ελληνικό ιππόδρομο και ο ιδιοκτήτης τους είναι μάλλον από την Καλλονή.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Μυτιλήνης μελετά και ερευνά την όλη υπόθεση και σύμφωνα με τον κ. Σασχαμάνογλου πρόκειται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για όποιες ποινικές ευθύνες προκύπτουν για τον ιδιοκτήτη αλλά και για την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου αφού όπως υποστηρίζει δεν έπρεπε να παραλάβει τα δύο ζωντανά αν δεν είχε κατάλληλο χώρο για να τα φιλοξενήσει χωρίς να κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Αυτά αναφέρει το lesvos news ενώ όπως είναι γνωστό,ούτε σκυλάκι δεν ταξιδεύει ασυνόδευτο και πάντα απαγορεύεται η παραμονή στο γκαράζ, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Πώς μπήκαν άραγε δύο μεγάλα άλογα μέσα στο πλοίο χωρίς να τα δει κανείς;;;;; Ή ποιός επέτρεψε το ταξίδι τους;;;;

Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά