Καλησπέρα
Φιλοξενούμε εγώ και ο φίλος μου ένα ημίαιμο σκυλάκι διόμισυ μηνών για  λίγο καιρό μέχρι να βρεθεί κάποιος να το υιοθετήσει. Είναι πολύ ήσυχος. Η κοπέλα που το βρήκε το πήγε σε κτηνίατρο, και το ψεκάσαμε γιατί έχει μια  δερματοπάθεια. Έχω τις εξείς ερωτήσεις: 

1. Υπάρχει κίνδυνος από τη δερματοπάθεια για μας; Ξύνεται συνέχεια και  προσπαθούμε να μην το χαιδεύουμε πολύ.

2. Το έβγαλα βόλτα 2 φορές μέχρι τώρα, αλλά με δυσκόλεψε πολύ γιατί δεν θέλει να περπατήσει μετά από λίγο, "μουλαρώνει" και δεν κουνιέται.

Τι φταίει; Τι μπορώ να κάνω;

3. Τι πρέπει να κάνουμε όταν θέλουμε να λείψουμε από το σπίτι (διαμέρισμα); Πόση ώρα μπορεί να μείνει μόνο του;

Ευχαριστώ.
Λουίζα
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλημέρα Λουίζα,

σε ευχαριστώ για το email σου. Και μπράβο σας για την βοήθεια που προσφέρετε στον μικρό.

1.  Αυτή είναι κτηνιατρική ερώτηση, και μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να σας απαντήσει.

2. Είναι πολύ μωρό και φυσικά, φοβάται να βγει έξω, πόσο μάλλον να περπατήσει. Μπορείς να το βγάζεις έξω ΜΟΝΟ αγκαλιά και για λίγη ώρα (10 λεπτα) και αρχικά σε ήρεμους δρόμους. Αλλωστε βάσει της ηλικίας του, από όσο ξέρω από κτηνιάτρους, δεν πρέπει να περπατάει μέχρι να ολοκληρώσει τα εμβόλιά του. Σε αυτό θα ακολουθήσεις βέβαια, τις οδηγίες του κτηνιάτρου σου.

3.  Ολα σχεδόν, τα σκυλιά μένουν μόνα τους 8-10 ώρες, καθώς πρέπει να πάμε στη δουλειά μας. Αυτό βέβαια, το μαθαίνουν σταδιακά. Οταν φεύγετε από το σπίτι, φρόντισε να μένει σε ασφαλές μέρος με παιχνίδια, ειδικά κοκκαλάκια, κλπ. και να μην κινδυνεύει εκεί από καλώδια, πτώση αντικειμένων, κλπ.  Οσο είστε στο σπίτι, μην τον έχετε συνέχεια αγκαλιά ή τον φωνάζετε συνέχεια κοντά σας, για να μην νιώθει έντονη την απουσία σας και παρουσιάσει "στρες αποχωρισμού". Μπορείτε αν θέλετε να του αφήνετε κι ένα ραδιόφωνο ή τηλεόραση ανοιχτή για να ακούει φωνές.


Για οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια, είμαι στη διάθεσή σου.

ΜΦΧ,

Κατερίνα Χατζηγιάννη


Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά