Είναι γνωστό στους κτηνιάτρους, που ενημερώνουν τους πελάτες τους αλλά πολλές φορές κάνουμε το λάθος πριν ενημερωθούμε, για παράδειγμα με καλή πρόθεση, για να βοηθήσουμε ένα αδέσποτο γατάκι! Κι όμως, πολλά αντιπαρασιτικά κολλάρα (κατά των τσιμπουριών και των ψύλλων) για σκύλους μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα μικρά γατάκια!

Τα περισσότερα κολλάρα μάλιστα αναγράφουν στη συσκευασία τους ότι είναι μόνο για σκύλους και ότι δεν θα πρέπει να φορεθούν σε γάτα ενώ τα αντιπαρασιτικά κολλάρα για γάτες είναι ξεχωριστά και μικρότερα σε μέγεθος.

Οι ουσίες των αντιπαρασιτικών για σκύλους είναι τοξικές για τις γάτες, εκτός αν αναφέρεται στη συσκευασία ότι το προϊόν είναι κατάλληλο και για τα δύο είδη ζώων.

Προσοχή λοιπόν!Αυτό ισχύει, εκτός από τα κολλάρα για τα παράσιτα, και για τα αντιπαρασιτικά σπρεϊ αλλά και για τις γνωστές αμπούλες κατά των παρασίτων.

Πάντα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρο. Πωλητές ή υπεύθυνοι pet shop μπορεί να είναι ενημερωμένοι αλλά όχι πάντα. Διαβάστε τις ενδείξεις της συσκευασίας!
  • Αν είναι για σκύλους, μην το εφαρμόζετε στη γάτα σας ή σε άλλα ζώα.
  • Αν το ζώο σας παρουσιάσει άσχημη αντίδραση, πλύντε το αμέσως, ξεπλύνετε με μπόλικο νερό και καλέστε τον κτηνίατρο.
  • Μην εφαρμόζετε τα αντιπαρασιτικά προϊόντα σε κουτάβια και γατάκια, εκτός αν αναφέρουν ότι είναι κατάλληλα για μικρά (σε ηλικία) ζώα.
© Adespoto.gr


Διαβάστε ακόμα: Οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια στα ζώα μας: τι είναι, πώς τα διώχνουμε
Δείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά