Βρήκα στο πάρκο του Αγ.Αρτεμίου ένα θηλυκό ημιαιμο κοκερ 7μηνών, μετά από διήμερη αναμονή του πατρός την πήγα στη κτηνίατρο της  σκυλίτσας μου να δω αν έχει τσιπ, αν είναι καλά.
Εβαλα χαρτί στη γειτονιά μήπως κάποιος την ψάχνει..όλα δείχνουν όμως ότι την παράτησαν..μόλις έχει  αδιαθετήσει.
Προσπαθώ να τη μάθω να κανει πιπι στην πάνα τι μου προτείνετε;

Σας ευχαριστώ για το χρονο σας

Αγαπητή Καλλιόπη,

κατ' αρχήν, μπράβο για τη "διάσωση" της μικρής που έκανες.Τώρα, όσον αφορά το "λέρωμα", δεν ξέρω γιατί θέλεις να κάνει σε πάνα. Το ιδανικό και φυσιολογικό και απαραίτητο για κάθε σκύλο είναι να λερώνει έξω, καθώς η βόλτα είναι εξαιρετικής σημασίας για τα σκυλιά και όχι μόνο για το λέρωμα.Αν έχεις κι άλλο σκυλάκι, μπορείς να τα βγάζεις έξω και τα 2 μαζί και η μια
να "ξεσηκώσει" από την άλλη. Νομίζω πάντως, πως η καινούρια σκυλίτσα θα κάνει έξω, καθώς λογικά, ήδη το ξέρει (αν βέβαια, όποιος την είχε της το είχε μάθει).Οπότε, δες το θέμα του λερώματος έξω καλύτερα.Βέβαια, με πολύ προσοχή, καθώς έχει περίοδο και μικρές βόλτες, όσο μπορείς πιο ασφαλείς.

Αν όμως, θέλεις να μάθει στην πάνα, θα πρέπει να της το δείξεις, δηλ. να την περιορίσεις σε ένα χώρο με την πάνα και να "αναγκαστεί" να λερώσει εκεί και να την επιβραβεύσεις ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που θα το κάνει. Αυτό προϋποθέτει βέβαια, πως θα πρέπει να είσαι μπροστά και να την δεις και να την επιβραβεύσεις με χαρά και μπράβο και χάδι και ίσως, με κάποιο μπισκοτάκι.

Αν χρειάζεσαι κάποια περαιτέρω βοήθεια, είμαι στη διάθεσή σου.

ΜΦΧ,

Κατ. Χατζηγιάννη
ΘΕΤΙΚΗ εκπαίδευση σκύλωνΔείτε αγγελίες Ζώων


Για σκυλιά